Definita cuvantului tutcă
tútcă (-ci), s. f. – (Banat) Curcă. Sb. tuka (Candrea). – Der. tutcan, s. m. (Banat, curcan).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu tutcă
parólă (paróle), s. f.1. Legămînt, angajament. – 2. Cuvînt de onoare. – Mr. parolă. It. parola, fr. parole, cf. tc., bg. parola „legămînt”. Cu acest sens, de la începuturile sec. XVIII. – Der. parolist, s. m. (om de onoare, cavaler). Vezi definitia »
PAPÁRĂ s. f. 1. Mâncare preparată din felii de pâine (prăjită) presărate cu brânză și opărite în apă, în supă, în lapte etc. ◊ Expr. (Fam.) A mânca (o) papară sau papara (cuiva) sau a se alege cu o papară = a) a mânca bătaie sau a fi aspru certat; b) a fi învins (în luptă, într-o întrecere etc.) A face pe (sau din) cineva papară = a învinge, a distruge, a nimici pe cineva. A ști papara cuiva = a cunoaște felul aspru de a fi al cuiva, a fi avut de suferit de pe urma asprimii cuiva. A trage cuiva o papară = a) a bate pe cineva; b) a mustra aspru pe cineva. 2. (Reg.) Omletă (din ouă). [Var.: (reg.) păpáră s. f.] – Din bg. popara. Vezi definitia »
NEBELIGERÁNȚĂ s. f. Stare a unei națiuni, care, fără a manifesta o strictă neutralitate, se abține de a lua parte efectivă la un conflict armat. – Ne- + beligeranță. Cf. fr. non- belligerance. Vezi definitia »
tâșlă, tâșle, s.f. (reg.) tânjală. Vezi definitia »
FIBROÍNĂ s. f. substanță albuminoidă transparentă din alcătuirea fibrei de mătase naturală. (< fr. fibroïne) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z