Definita cuvantului subpuse
SUBPÚSE adj. n. și f. pl. v. SUBPÚS, -Ă, subpuse, adj. n. și f. (Reg., în expr.) Cu mâinile (sau brațele) subpuse = în poziție de repaus, cu brațele încrucișate pe piept și cu mâinile așezate subsuori; fig. în inactivitate. Cu picioarele subpuse = șezând cu picioarele îndoite sub corp (după moda orientală). – Din sub + pus. [DLRM]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu subpuse
SE pron. refl. 1. (Arată că persoana care face lucrarea este și aceea care o suferă) Se ascunde sub pod. 2. (Intră în alcătuirea verbelor reflexive eventive) ◊ Se îmbolnăvi de ochi. 3. (Intră în alcătuirea verbelor reflexive reciproce) Se ghiontesc. 4. (Intră în alcătuirea verbelor reflexive dinamice) S-a luptat cu zmeul. 5. (Intră în alcătuirea verbelor reflexive pasive și impersonale) Să se dea dispoziții. – Din lat. se. Vezi definitia »
BAISSE [BES] s. f. speculație la bursă practicată la operațiuni de vânzare pe termen, constând în vânzarea titlurilor de valoare sau a mărfurilor la un curs ridicat cu scopul de a le răscumpăra, la expirarea termenului, la un curs mai scăzut. (< fr. baisse) Vezi definitia »
Se poate considera un regionalism pentru „caltaboș”. În unele zone ale țării se folosește ca aperitiv. Vezi definitia »
loose the bottom cover screw raise the chair, then lift the bottom board adjust the base sligthy to horizon by the hexangular spanner relax the hex nuts slighty adjust the socket head screw, adjust the screw columnto vertical until it tighten the hex nuts Vezi definitia »
neXtPlease! Gaming, prima organizatie profesionista de eSports din Romania. Are ca scop promovarea sportului electronic. www.next-please.ro Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z