Definita cuvantului zalisi
zalisí (-sésc, -ít), vb. – A plictisi, a sîcîi, a obosi. Ngr. ζαλίζω (Gáldi 265). Sec. XIX, înv. Zălezi (var. zilizi), vb. (Mold., a obosi), pe care Scriban îl leagă de rut. zalizati „a se înjosi”, trebuie să fie var. aceluiași cuvînt. – Der. zălezit, s. n. (tulburare de nutriție).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu zalisi
psifisí, psifisésc, vb. IV (înv.) a alege prin vot sau a numi într-o funcție înaltă bisericească. Vezi definitia »
ADAMCLISI, com. în jud. Constanța; 2.309 loc. (1991). Expl. de diatomită, bentonită, calcare și argile. În apropiere se află ruinele monumentului triumfal „Tropaeum Traiani” ridicat în 108-109 d. Hr. în timpul împăratului Train (98-117 d. Hr.), în cinstea victoriilor sale asupra dacilor și a populațiilor barbare aliate cu aceștia (102 d. Hr.) și vestigiile așezării civile romane, întemeiate de același împărat. Restaurat în 1977. Vezi definitia »
PARDOSÍ, pardosesc, vb. IV. Tranz. A acoperi sau a căptuși cu pardoseală o încăpere, o curte etc.: p. ext. a pava. ♦ P. gener. (Rar) A căptuși; a acoperi. – Et. nec. Vezi definitia »
HÂRSÍ, hârsesc, vb. IV. Refl. (Reg.) 1. A nu se îndura să cheltuiască; a se zgârci, a se scumpi. 2. A se deprinde (cu necazurile, cu nevoile); a se hârșâi (2). – Et. nec. Vezi definitia »
DENSI- Element de compunere savantă cu semnificația „(referitor la ) densitate”. [< fr. densi-, cf. lat. densus – dens]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z