Definita cuvantului contencios
CONTENCIÓS, -OÁSĂ, contencioși, -oase, s. n., adj. 1. S. n. (În unele state) Serviciu pe lângă o instituție publică sau o întreprindere particulară, însărcinat cu apărarea drepturilor și intereselor instituției respective la încheierea de acte juridice sau în fața organelor de jurisdicție. ◊ Contencios administrativ = a) organ de jurisdicție care se ocupă cu rezolvarea litigiilor dintre stat și persoanele fizice; b) ansamblu de norme după care se rezolvă litigiile de către acest organ. 2. Adj. (În sintagma) Procedură contencioasă = procedură de rezolvare în contradictoriu de către un organ de jurisdicție a unui conflict de interese. – Din lat. contentiosus (după fr. contentieux).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu contencios
ÎNCOVOIÓS, -OÁSĂ, încovoioși, -oase, adj. (Înv.) Care se încovoaie (ușor); flexibil. – Din încovoi (prez. ind. al lui încovoia) + suf. -os. Vezi definitia »
GRAFITÓS, -OÁSĂ adj. Care conține grafit, cu aspect de grafit. [Cf. fr. graphiteux]. Vezi definitia »
AUTOCRÓS, autocrosuri, s. n. Sport automobilistic, organizat pe clase, în care se urmărește obținerea unui timp cât mai bun prin parcurgerea unui traseu prestabilit (de regulă, sub 1000 m lungime), traseu care solicită foarte mult atât automobilul cât si îndemânrea în conducere si orientare pe teren a pilotului. – Cf. engl. autocross < auto + motocross. Vezi definitia »
PRESTIGIÓS, -OÁSĂ, prestigioși, -oase, adj. Care are prestigiu (1); care impune prin valoare, frumusețe, mărime etc. [Pr.: -gi-os] – Din fr. prestigieux. Vezi definitia »
FUNGÓS, -OÁSĂ adj. care seamănă cu o ciupercă, cu un burete. (< fr. fongueux) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z