Definita cuvantului enteroanastomoză
ENTEROANASTOMÓZĂ, enteroanastomoze, s. f. Operație chirurgicală prin care se stabilește o legătură între două anse intestinale, pentru a ocoli o tumoare sau altă piedică din tranzitul intestinal. [Pr.: -ro-a-] – Din fr. entéro-anastomose.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu enteroanastomoză
SUTIȘOÁRĂ, sutișoare, s. f. Diminutiv al lui sută.Sută + suf. -ișoară. Vezi definitia »
ESTRÓZĂ s. f. boală parazitară a oilor și caprelor, produsă de larvele de estru1. (< fr. oestrose) Vezi definitia »
VÚTĂ s.f. (Arhit.) 1. Lucrare de zidărie în formă de boltă, construită din pietre puse unele peste altele. ♦ Porțiune a unei bolți sau a unei arcade cuprinsă între începutul curbei și un punct oarecare de pe aceasta. ♦ Partea arcuită a unei porți, a unei ferestre. 2. (Geol.) Creasta unui anticlinal; boltă. [< fr. voûte]. Vezi definitia »
PÓMPĂ2, pompe, s. f. 1. Alai, suită, cortegiu plin de fast, sărbătoresc; p. ext. fast, strălucire, splendoare. 2. (În sintagma) Pompe funebre = întreprindere care se ocupă cu pregătirea și cu efectuarea înmormântărilor. – Din lat. pompa, fr. pompe. Vezi definitia »
GERÍLĂ s. m. (În expr.) Moș Gerilă = personaj legendar despre care copiii mici cred că le aduce daruri pentru pomul de iarnă. – Din ger + suf. -ilă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z