Definita cuvantului boacter
boacter, boacteri s. m. (pop.) polițist.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu boacter
TEIÉR, teiere, s. n. Prăjină lungă de care sunt legate curmeie de tei, folosită pentru a speria peștii de pe fundul apei și a-i goni spre plasele de pescuit. – Tei + suf. -ar. Vezi definitia »
REVÉR, revere, s. n. Parte răsfrântă a unei haine, în prelungirea gulerului, de o parte și de alta a pieptului. ♦ (Sport) Lovitură în care racheta sau paleta sunt mânuite din partea opusă mâinii care le ține, la jocul de tenis sau de tenis de masă. – Din fr. revers. Vezi definitia »
PER prep. (Termen comercial folosit în legătură cu prețul unei mărfi raportat la o unitate de măsură) Pentru, de fiecare. – Din it., germ. per. Vezi definitia »
ARBER, WERNER (n. 1929), microbiolog elvețian. Prof. univ. la Basel. Studii în domeniile biofizicii și biologiei moleculare. Cercertări privind enzimele de restricție în genetica moleculară, în special rolul acestora în recunoașterea nucleotidelor și separarea leziunilor de excizie ale DNA. Premiul Nobel pentru medicină și fiziologie (1978), înpreună cu D. Nathans și H. Smith. Vezi definitia »
PILIÉR I. s. n. 1. porțiune de zăcământ, parte dintr-o exploatare, delimitată de lucrări miniere sau de accidente tectonice și subîmpărțită în panouri. 2. coloană având pictate pe capitel figuri de animale. II. s. m. (rugbi) fiecare dintre înaintașii din prima linie care încadrează pe taloner în meleu. (< fr. pilier) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z