Definita cuvantului călifar
călifar, călifari s. m. v. capelmaistru.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu călifar
chesedár, chesedári, s.m. (înv.) 1. (la turci) casier la Ministerul de Finanțe. 2. (în Moldova) arhivarul Divanului. Vezi definitia »
FUNERÁR, -Ă adj. Care ține de funeralii, referitor la funeralii; de înmormântare. ◊ Urnă funerară = urnă în care se păstrează cenușa unui mort incinerat; monument funerar = monument ridicat pe mormântul cuiva. [Cf. fr. funéraire, it. funerario, lat. funerarius]. Vezi definitia »
LINGURÁR, (I) lingurari, s. m., (II) lingurare, s. n. I. S. m. Meșter care lucrează (sau vinde) linguri de lemn. 2. Țigan (care face linguri). II. S. n. Poliță specială pe care se țin (la țară) lingurile și alte accesorii de masă sau de bucătărie. – Lingură + suf. -ar. Vezi definitia »
CÂNTÁR, cântare, s. n. 1. Nume dat mai multor instrumente care servesc la stabilirea greutății unui obiect sau a unei ființe, de obicei a unei mărfi. ◊ Expr. A trage la cântar = a) a cântări (mult), a avea greutate (mare); b) a avea importanță. ♦ Cântărire. Înșală la cântar. 2. Unitate pentru măsurarea greutăților folosită în trecut, a cărei valoare a variat în timp și pe regiuni. – Din tc. kantar. Vezi definitia »
RADIOITINERÁR s. n. itinerar urmat de o aeronavă care se conduce după semnalele primite de la farurile hertziene. (după fr. radioroute) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z