Definita cuvantului căpușă
căpușă, căpușe s. f. 1. (peior.) parazit social. 2. (er.) vagin.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu căpușă
chembrícă s. f. – Țesătură de bumbac. Engl. cambric, germ. Cambric, de la numele orașului Cambrai (sec. XVIII), introdus prin comerț; cf. it. cambri, sau mai curînd rus. kembrik (Vasmer 549). Vezi definitia »
ACADEMIA VASILIANĂ, școală superioară de limbă slavonă și greacă întemeiată (în jurul anului 1640) la mănăstirea „Trei ierarhi” din Iași de domnul Moldovei Vasile Lupu, cu concursul mitropolitului Petru Movilă. Ulterior, a devenit școală grecească; și-a încetat activitatea în 1821. A fost numită și Școala Mare Domnească. Vezi definitia »
RIMÉSĂ s.f. Depozit, magazie. ♦ Comision; remiză. ♦ Sumă pe care muncitorii sezonieri din străinătate o trimit în patrie. [Cf. it. rimessa, germ. Rimesse]. Vezi definitia »
săláică2, s.f. (reg.) tăișul secerei; sălai. Vezi definitia »
Plantă din familia leguminoaselor (Cicer arietinum), ale cărei boabe mari, comestibile, constituie un aliment de bază în țările orientale, fiind utilizate întregi, zdrobite sau măcinate, la fel ca fasolea uscată la noi; tradițional din năut se prepară felafel (bulete din pastă picantă de năut) și hummus (condiment foarte picant); la noi este mai cunoscut ca surogat de cafea. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z