Definita cuvantului esofagism
ESOFAGÍSM s. n. Spasm al esofagului care apare la bolnavii de tetanos, în isterie, turbare etc. – Din fr. oesophagisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu esofagism
NEOGUELFÍSM s.n. Politică a democraților creștini în ajunul revoluțiilor naționale din 1848-1849 din Italia. [Pron. ne-o-ghel-fism. / < it. neoguelfismo]. Vezi definitia »
HIRSUTÍSM s.n. (Med.) Creștere exagerată a părului ca urmare a unor tulburări endocrine; hipertricoză. [< fr. hirsutisme]. Vezi definitia »
PLEBEIANÍSM s. n. (Livr.) Comportament de plebeu, aer de plebeu. [Pr.: -be-ia-] – Plebeian + suf. -ism. Vezi definitia »
„SUPRAREALISM, s.m. Mișcare literară și artistică apărută în Franța la sfîrșitul celui de-al doilea război mondial, care s-a opus tuturor formelor ordinii și convenției logice, morale și sociale și care a oferit în schimb valorile visului, ale instinctului, ale dorinței și revoltei, în expresia „funcționarea reală a gîndirii”(Le Petit Larousse) Vezi definitia »
LATINÍSM, (1) latinisme, s. n. 1. Cuvânt, formă sau construcție sintactică împrumutate (fără necesitate) din limba latină (și neasimilate încă în limba care a făcut împrumutul). 2. Curent apărut în lingvistica și în filologia românească din sec. XIX, care, pentru a demonstra caracterul latin al limbii române, a încercat să elimine din ea cuvintele de alte origini și să modifice astfel forma celor latine, încât să le apropie cât mai mult de forma originară; a contribuit la generalizarea scrierii cu caractere latine și a adus noi argumente în sprijinul originii latine a limbii române. – Din fr. latinisme. Cf. latin. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z