Definita cuvantului estacadă
ESTACÁDĂ, estacade, s. f. 1. Punte fixă construită la țărmul unei ape mari, către larg, pentru a realiza legătura cu vapoarele care nu pot acosta la chei. ♦ Platformă așezată pe picioare înalte pentru a realiza comunicația între două puncte situate deasupra solului sau între un punct de pe sol și altul situat la înălțime. ♦ Construcție din bare de lemn, de metal sau de beton armat, la intrarea într-un port sau la gura unui fluviu, pentru a micșora lățimea apei în acel loc. 2. Baraj construit de-a curmezișul unui curs de apă sau la intrarea într-un port maritim pentru protejarea contra minelor, corpurilor plutitoare etc. – Din fr. estacade.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu estacadă
FINOUGRÍSTICĂ s. f. disciplină care se ocupă cu studiul limbilor fino-ugrice. (< germ. Finnougristik) Vezi definitia »
GORGÓNĂ s.f. (Mit.) Monstru imaginat ca o femeie cu părul format din șerpi împletiți. ♦ Motiv decorativ care reprezintă capul unui astfel de monstru. [Cf. fr., it. gorgone, lat. Gorgona]. Vezi definitia »
SÁRICĂ, sarici, s. f. Manta țărănească lungă și mițoasă pe dinafară, țesută din fire groase de lână, pe care o poartă oamenii de la munte. [Pl. și: sarice] – Din lat. sarica (= serica). Vezi definitia »
MIRIÁDĂ s.f. Mulțime mare, nenumărată. [Pron. -ri-a-. / < fr. myriade, cf. gr. myrias – zece mii]. Vezi definitia »
SUGĂTÚRĂ, sugături, s. f. (Înv.) Supt. – Din sug (prez. ind. al lui suge) + suf. -ătură. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z