Definita cuvantului asedadupăcumbatevântul
a se da după cum bate vântul expr. (peior.) a fi oportunist.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu asedadupăcumbatevântul
MUL s.n. Humus caracteristic solurilor în care descompunerea masei vegetale se face mai repede decât acumularea ei. [< germ. Mull, cf. fr. mull]. Vezi definitia »
NESĂTÚL, -Ă, nesătui, -Ie, adj. 1. Care nu s-a săturat; care nu se simte sătul niciodată; flămând. 2. Fig. Care nu se satură cu ce are, care caută să obțină, să acapareze tot mai mult; lacom, avid, nesățios (1). – Ne- + sătul. Vezi definitia »
Cuvântul NEUITARE nu se găsește in DEX,deoarece nu există informații despre el,dar dacă ar fi să căutam alt cuvânt UITARE ,atunci găsim explicația acestuia, cât si inversul lui(Uitare ≠ neuitare )Există in Dex În aceași situație întâlnim și cuvântul ȘOPTIT . Însă eu aș dori să nu renunț la aceste cuvinte --care ar trebui omologate de către specialistii în domeniu -- și aș da un ex : Visează fecioara cuvântul încă neșoptit, nerostit ... --- deși cuvintele din urmă nu există în DEX și nici altul apropiat . Mi se pare a fi o scăpare a celor ce se ocupa de studiul in acest sens -lingviștii - Aș sugera ca aceste cuvinte amintite mai sus să-și găsească locul cuvenit in DEX, deoarece in vorbirea curentă ,ele sunt folosite și nu mi se pare a fi cuvinte nefondate ,etimonul lor fiind astfel ; Uitare, Șoptit ,Rostit .Așa cum în ultima vreme ,în DEX au apărut dualități ale cuvintelor, și acest lucru mi se pare cel puțin ciudat, dacă nu incorect ;un exemplu ar fi ; cearșaf și cearceaf --primul corect,al doilea incorect și folosit adeseori in limbajul țărănesc – el provine de la originea cuvântului turcesc,dar s-a folosit celălalt .Dupa 89 ,au apărut aceste dualitați, ambele fiind validate . Eu am folosit în scriere cuvintele ;neșoptit ,nerostit,neuitare,iar de voi publica cu aceste cuvinte ,atunci ar fi o scriere si pronunție incorectă – ce să fac ? M-am izbit de necesitatea de a folosi aceste cuvinte,deși e --după DEX--incorect . Cu stima si consideratiune, ȘTEFAN RADU MUȘAT .Aș fi onorat si indatorat de mi-ați da un răspuns ; stefanrmusatyahoo.com Vezi definitia »
după cum bate vântul expr. în funcție de context / de conjunctură. Vezi definitia »
lichidul continut de dejectiile animalelor (de ferma) incluzand urina acestora Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z