Definita cuvantului adafluturește
a da fluturește expr. (în sporturile pe echipă) a arunca greșit banul la rișcă sau la tragerea la sorți a terenurilor.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu adafluturește
TURBELARIÁTE s.n.pl. Clasă de viermi lați, cu corpul acoperit cu cili vibratili, care trăiesc în mediul acvatic, dulce sau sărat, având ca tip planaria; (la sg.) vierme din această clasă. [Sg. turbelariat. / < fr. turbellariés]. Vezi definitia »
STRANIETÁTE s.f. Caracter straniu. [Pron. -ni-e-. / cf. it. stranietà]. Vezi definitia »
PLURITÁTE s. f. pluralitate. (< lat. pluritas) Vezi definitia »
VORTICITÁTE, vorticități, s. f. Concept matematic utilizat în mecanica fluidelor, reflectă intensitatea circulației sau rotației dintr-un lichid și este reprezentată, de cele mai multe ori, prin viteza unghiulară de rotație. – Din vortex + suf. -itate. (După Wikipedia, enciclopedia liberă) Vezi definitia »
IMUNITÁTE s.f. 1. Stare a unui organism care a devenit rezistent față de anumite boli sau otrăvuri. 2. Situația unei persoane care beneficiază de anumite prerogative sau scutiri legale speciale în cadrul sarcinilor sau drepturilor pe care le are. ◊ Imunitate parlamentară = situație de care se bucură membrii unei adunări legiuitoare de a nu putea fi urmăriți sau arestați fără aprobarea organului din care fac parte; imunitate diplomatică = inviolabilitate juridică de care se bucură reprezentanții diplomatici, familiile lor etc. [Cf. fr. immunité, lat. immunitas]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z