Definita cuvantului dankeșoșon
danke șoșon! expr. (glum.) mulțumesc (frumos)!

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu dankeșoșon
GEOFÓN s.n. Aparat folosit în prospecțiunile geofizice pentru recepționarea undelor sonore. [< fr. géophone]. Vezi definitia »
PALTÓN, paltoane, s. n. Haină de iarnă (lungă până sub genunchi), făcută din stofă groasă și căptușită, care se poartă peste celelalte obiecte de îmbrăcăminte. – Din fr. paletot. Vezi definitia »
BAZÓN, bazoane, s. n. Petic de stofă, de piele, de pânză etc., aplicat pe partea dindărăt a pantalonilor bărbătești, a indispensabililor sau a chiloților, pentru a-i cârpi sau a-i întări. Vezi definitia »
Pantalon are conform definitiilor dvs. origine franceza. Poate noi l-am importat din Franta insa eu stiu ca este venetian la origine. Pantalonul a fost inventat de venetieni si oriunde mergeau in lume si deschideau un magazin de pantaloni isi afisau simbolul Venetiei, leul. Astfel de la „pianta” plus „leone” adica „locul cu leu” se naste „pantaloni”. Revine apoi si ca un personaj al Commedia dellárte, Pantalone, caracter tipic venetian – negustor, amorez, luxos – imbracat intr-un fel de costum intreg rosu mulat pe corp, ce recita poezii in piete. Deci si el un „pantalonar”. Se poate sa gresesc, nu sunt de specialitate, sunt doar fascinat de etimologie. Vezi definitia »
ENCOMIÓN s. n. 1. gen al poeziei lirice din Grecia antică folosit pentru exaltarea meritelor cuiva; laudă publică și solemnă, discurs la sărbătorirea cuiva. 2. cântec de laudă adresat cuiva; panegiric, elogiu. (< gr. enkomion, discurs) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z