Definita cuvantului etanșeitate
ETANȘEITÁTE, etanșeități, s. f. Proprietate a unui aparat, a unui recipient etc. de a fi etanș. [Pr.: -șe-i-] – Din fr. étanchéité.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu etanșeitate
dute la piata Vezi definitia »
VARIABILITÁTE, variabilități, s. f. Însușirea unui lucru, a unui fenomen etc. de a varia, de a lua forme și aspecte diferite. ♦ Spec. (Biol.) Proprietate a ființelor vii de a-și schimba, sub influența mediului și a eredității, însușirile morfologice, fiziologice, biochimice etc. ♦ Spec. (Mat.) Proprietate pe care o are o cantitate, o mărime sau o funcție algebrică de a lua succesiv o infinitate de valori diferite. [Pr.: -ri-a-] – Din fr. variabilite. Vezi definitia »
INFÁNTE, -Ă s.m. și f. Titlu dat copiilor regilor Spaniei (și ai Portugaliei) în afară de primul născut. [< sp. infante]. Vezi definitia »
este o modalitate de reprezentare a vietii interioare in fictiune prin mimarea miscarilor psihice si a cursului sinuos al gandurilor spontane ale personajului. El se bazeaza pe asocierea libera de idei si ignorarea succesiunii logice sau cronologice a evenimentelor. Vezi definitia »
FEMEIÉȘTE adv. Ca femeile, în felul femeilor; muierește. [Pr.: -me-ieș-] – Femeie + suf. -ește. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z