Definita cuvantului eudiometru
EUDIOMÉTRU, eudiometre, s. n. Aparat alcătuit dintr-un tub de sticlă gradat, cu doi electrozi de platină, folosit la analiza volumetrică a gazelor sau la sinteza anumitor substanțe gazoase cu ajutorul descărcărilor electrice. [Pr.: e-u-di-o-] – Din fr. eudiomètre.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu eudiometru
CENTIMÉTRU I. s. m. măsură subdivizionară de lungime, a suta parte dintr-un metru. II. s. n. panglică lungă de 1 cm (și jumătate) cu diviziuni zecimale, pentru măsurat în croitorie, în magazine de textile etc. (< fr. céntimètre) Vezi definitia »
PENTRU „MOTOCEI” RASPUNSUL =PAPANASI GLOSAR „AMINTIRI” ION CREANGA EDITIA CHIRILEANU ,MOTOCEI-CIUCURI. GHEMOTOC DE CARPE LA CAPATUL UNEI SFORI Vezi definitia »
DECAMÉTRU s. m. 1. unitate de măsură pentru lungimi, de 10 metri. 2. instrument de măsură format dintr-o panglică sau un lanț cu lungimea de 10 metri. (< fr. décamètre) Vezi definitia »
TÍTRU s.n. 1. Masă de substanță activă din unitatea de volum de soluție, măsurată în grame pe milimetru. 2. Titlu (6). 3. Număr care indică finețea firului de mătase și a fibrelor sintetice. [< fr. titre]. Vezi definitia »
EUDIOMÉTRU s.n. (Fiz.) Aparat folosit la analiza volumetrică a gazelor și la sinteza, sub influența unei descărcări electrice, a diverselor corpuri gazoase. [Pron. e-u-di-o-. / < fr. eudiomètre, cf. gr. eudia – timp frumos, metron – măsură]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z