Definita cuvantului găinabătrânăfacesupa
găina bătrână face supa / ciorba / zeama / bună prov. (er.) femeia matură experimentată reprezintă pentru bărbați partenerul de sex ideal.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu găinabătrânăfacesupa
ANTIPA, Grigore (1867-1944, n. Botoșani), biolog român. Acad. (1910). Întemeietor al Muzeului de Istorie Naturală din București, care îi poartă numele. A elucidat problemele productivității biologice a Dunării și a părții de NV a Mării Negre; a pus bazele școlii românești de hidrobiologie, ihtiologie și oceanologie; autorul unei concepții moderne ecologice a biosociologiei și bioeconomiei biosferei. Inițiatorul dioramelor și unul dintre creatorii muzeologiei moderne. Membru al mai multor academii străine. Vezi definitia »
DEȘAPÁ vb. tr. (metal.) a desface piesele unei șape (2). (< fr. déchaper) Vezi definitia »
ÎNȚEPÁ, înțép, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (se) împunge ușor cu un ac, cu un ghimpe, cu o țeapă, cu orice obiect cu vârf ascuțit. ♦ Intranz. și tranz. A produce o senzație dureroasă ca de înțepătură. ♦ Intranz. (Despre băuturi) A pișca la limbă. 2. Tranz. Fig. A face aluzii răutăcioase la adresa cuiva; a ironiza. 3. Tranz. (Înv.) A trage în țeapă. – În + țeapă. Vezi definitia »
AMAPA, terit. federal în N Braziliei, la Oc. Atlantic; 140,3 mii km2; 248,1 mii loc. (1989). Centru ad-tiv.: Macapá. Expl. forestiere și de min. de fier. Arbori de vanilie. Pescuit. Vezi definitia »
APOCOPÁ vb. I. tr. A produce o apocopă. [<apocopă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z