Definita cuvantului gri
gri adj. invar. (pub.) neutru, neafiliat.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu gri
RĂSALÁLTĂIERI adv. În cursul zilei care precedă pe cea de altaltăieri. [Pr. -tă-ieri] – Răs- + alaltăieri. Vezi definitia »
pojărí, pojărăsc, vb. IV 1. (înv.) a pârjoli, a incendia. 2. (reg.; refl.) a se îmbolnăvi de pojar. 3. (reg.) a descânta de pojar. Vezi definitia »
VINTRÍ vb. IV. v. vetri. Vezi definitia »
ZĂRÍ, zăresc, vb. IV. 1. Tranz. A vedea (ceva) slab, vag, nedeslușit (din cauza depărtării sau a întunecimii); a întrezări. ◊ Expr. A zări ca prin sită (sau ca printr-o pânză) = a vedea numai conturul obiectelor, fără a distinge bine forma și culoarea, a vedea neclar, confuz. ♦ A vedea (ceva) numai în treacăt, în fugă. ♦ Intranz. și refl. impers. (Rar) A vedea. 2. Tranz. A observa, a băga de seamă, a descoperi pe cineva sau ceva; a remarca. 3. Refl. A se arăta, a se ivi; a apărea, a se vedea. ◊ Expr. A se zări de ziuă = a se face ziuă, a se revărsa zorile, a se lumina de ziuă. (Rar) A se zări de lună = a apărea, a ieși luna. 4. Intranz. (Pop.) A străluci, a lumina. – Din zare. Vezi definitia »
DOFTORÍ, doftoresc, vb. IV. (Pop.) 1. Tranz. A îngriji un bolnav (cu mijloace empirice); a doftorici. 2. Refl. (Despre bolnavi) A se trata; a se vindeca (în urma unui tratament). – Din doftor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z