Definita cuvantului abelard
ABELARD [abelḁr], Pierre (1079-1142), filozof și teolog francez. Întemeietorul conceptualismului („Sic et non”); devenit legendar prin dragostea sa dramatică pentru Héloise.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu abelard
BULEVÁRD, bulevarde, s. n. Arteră urbană de mare circulație, de obicei plantată pe margini cu arbori. – Din fr. boulevard. Vezi definitia »
IARD, iarzi, s. m. Măsură englezească de lungime egală cu 0,914 m.Engl. yard. Vezi definitia »
CUMULÁRD, -Ă, cumularzi, -de, s. m. și f. Persoană care deține mai multe funcții sau atribuții (remunerate) în același timp. – Din fr. cumulard. Vezi definitia »
JACÁRD s.n. Dispozitiv compus dintr-o serie de ace orizontale cu ochiuri, montat la războaiele mecanice de țesut, care produce țesături cu desene complicate. [Pl. -de, -duri. / cf. Jacquard – inventatorul războiului mecanic de țesut]. Vezi definitia »
JACÁRD s. n. 1. dispozitiv din ace orizontale cu ochiuri, montat la războaiele mecanice de țesut, care produce țesături cu desene complicate. 2. țesătură cu ajutorul acestui dispozitiv. 3. tricot executat la mașină sau de mână care imită țesătura jacard (2). (< fr. jacquard) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z