Definita cuvantului exponometrie
EXPONOMETRÍE s. f. 1. Capitol al opticii fotografice care se ocupă cu studiul duratei de expunere a materialelor fotografice. 2. Tehnică a construirii și folosirii exponometrelor. – Din exponometru. Cf. fr. exposométrie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu exponometrie
aboclúzie s. f. lipsă de contact între dinții arcadei inferioare și superioare. (< ab- + ocluzie) Vezi definitia »
SOMESTEZÍE s. f. transmitere a informațiilor senzoriale de la receptorii întregii suprafețe a corpului și de la structurile somatice profunde (mușchi, articulații) la măduva spinării. (< fr. somesthésie) Vezi definitia »
INTÉNȚIE s. f. 1. dorință, plan, gând de a întreprinde ceva. 2. (jur.) atitudine psihică a cuiva care-și dă seama de caracterul ilicit al faptei sale. (< fr. intention, lat. intentio) Vezi definitia »
TEHNOREDÁCȚIE, tehnoredacții, s. f. Tehnoredactare. ♦ Serviciu într-o editură care se ocupă cu tehnoredactarea manuscriselor. – Din germ. Technoredaktion. Vezi definitia »
ACULTURÁȚIE s. f. Preluare de către o comunitate a unor elemente de cultură materială și spirituală sau a întregii culturi a unei comunități aflate pe o treaptă superioară de dezvoltare. – Din fr. acculturation. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z