Definita cuvantului export
EXPÓRT, exporturi, s. n. Faptul de a exporta; operație cu caracter comercial prin care o parte din mărfurile produse, prelucrate, completate sau reparate într-o țară se vând pe piața altor țări; exportare. ♦ (Concr.) Totalitatea mărfurilor exportate. ◊ Export invizibil = vindere de servicii în (sau la) alte țări. Export de capital = plasare de capital în alte țări, unde se pot obține mai ușor profituri mari. – Din germ. Export.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu export
AEROPÓRT, aeroporturi, s. n. Ansamblu constituit din terenul, clădirile și instalațiile necesare decolării, aterizării, manevrării, adăpostirii și întreținerii avioanelor. [Pr.: a-e-] – Din fr. aéroport. Vezi definitia »
CART1, carturi, s. n. 1. Serviciu de patru ore, executat permanent, pe schimburi, pe bordul unei nave, de membrii echipajului. 2. A 32-a parte din roza vânturilor, adică 11¼ grade. – Din fr. quart. Vezi definitia »
suport pentru ace Vezi definitia »
FLOW-CHART FLĂU-CEAT/ s. n. diagramă de programare la calculatoarele electronice. (< engl. flow-chart) Vezi definitia »
AVÓRT, avorturi, s. n. Întrerupere accidentală sau provocată a gravidității înainte ca fătul să poată trăi în afara organismului matern. – Din avorta (derivat regresiv). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z