Definita cuvantului acta
ÁCTA (‹ cuv. lat.) s. n. pl. Colecție de documente, registre, condici privitoare la o anumită instituție, persoană sau problemă. ♦ A diurnă = însemnări zilnice afișate, prin care se difuzau la romani diferite informații (politice, militare etc.). Datează din sec. 2 î. Hr. și reprezintă cea mai veche formă de ziar.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu acta
RETRATÁ vb. tr. a trata un material textil cu anumite soluții pentru a-i mări rezistența. (< fr. retraiter) Vezi definitia »
a-i strămuta (cuiva) căpriorii expr. a lovi (pe cineva) tare peste obraz. Vezi definitia »
VOMITÁ, vomít, vb. I. Tranz. A da afară prin esofag și pe gură mâncarea ajunsă în stomac (și în intestinul subțire); a vărsa, a voma, a borî. – Din it. vomitare. Vezi definitia »
FRETÁ, fretez, vb. I. Tranz. 1. A asambla două piese metalice prin strângere, fie prin contracția piesei cuprinzătoare, care a fost încălzită înainte de asamblare, fie prin dilatarea piesei cuprinse, care a fost răcită în prealabil. ♦ A asambla două tuburi metalice coaxiale, astfel încât tubul exterior să strângă tubul interior. 2. A asambla mai multe piese sau a consolida un obiect prin strângere cu o fretă sau cu un bandaj exterior; a cercui. – Din fr. fretter. Vezi definitia »
coperta;carte scrisa de mana,folosita ca abecedar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z