Definita cuvantului acționar
ACȚIONÁR, -Ă (‹ fr.) s. m. și f. Posesor de acțiuni (II). Într-o societate financiară, comercială, productivă, a. este un asociat și în această calitate are dreptul: să participe la beneficiile societății sub forma încasării dividendelor, să participe la adunarea generală a societății, să primească rambursarea valorii nominale a acțiunilor prin remize simple (titlu la purtător) sau prin transfer asupra registrului societății (titlu nominativ).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu acționar
REALGÁR s. n. sulfură naturală de arsen, roșie. (< fr. réalgar) Vezi definitia »
TAMÁR, tamare, s. n. Unealtă de care se servesc zidarii la căratul cărămizilor, formată dintr-o scândură cu un suport în partea de jos și care se poartă în spate, legată cu niște frânghii; targă (1). – Et. nec. Vezi definitia »
pachetar, pachetari s. m. (deț.) deținut care, de frică, împarte cu ceilalți pachetele primite de acasă. Vezi definitia »
PARAMOLÁR s. m. dinte supranumerar în fața molarului. (< engl. paramolar) Vezi definitia »
EXEMPLÁR s.n. 1. Fiecare dintre obiectele identice ale unei serii de lucruri, multiplicate după un model comun. 2. Reprezentant izolat al unei categorii de ființe sau de lucruri asemănătoare. [Pron. eg-zem-. / cf. fr. exemplaire, lat. exemplarium]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z