Definita cuvantului adana
ADANA, oraș în SE Turciei asiatice; 777,6 mii loc. (1985). Nod de comunicații. Produse de bumbac; ciment, prelucr. tutunului, săpun. Monumente: pod de piatră (sec. 2, refăcut în sec. 8 și 9), moschee (sec. 16).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu adana
BÚNA s. f. varietate de cauciuc sintetic, pornind de la buratienă. (< germ. Buna, n. com.) Vezi definitia »
OXIGENÁ, oxigenez, vb. I. 1. Refl. (Despre diverse substanțe chimice) A se combina cu oxigenul. 2. Refl. (Med.; despre sânge) A se încărca cu oxigen prin combinarea acestuia cu hemoglobina din globulele roșii. 3. Tranz. și refl. A(-și) decolora părul prin tratare cu apă oxigenată. ♦ Tranz. A albi textilele prin tratare cu apă oxigenată. – Din fr. oxygéner. Vezi definitia »
SIFONÁ, sifonéz, vb. I. Tranz. 1. A trece un lichid dintr-un vas în altul cu ajutorul sifonului (1). 2. A turna un material într-un tipar cu ajutorul sifonului (1). 3. A acidula un lichid cu bioxid de carbon. – Din fr. siphonner. Vezi definitia »
UZINÁ, uzinéz, vb. I. Tranz. 1. A prelucra un material în uzină cu ajutorul unei mașini-unelte. 2. A fabrica un produs într-o uzină. (din fr. usiner) [def., etim. MDN] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z