Definita cuvantului afrikanderi
AFRIKÁNDERI (‹ oland. Afrikaander) s. m. pl. Populație în Africa de Sud (în Transvaal și Orange), constituită din urmașii coloniștilor europeni (în special olandezi), stabiliți aici în sec. 17; de religie creștină (protestanți-calvini). Vorbesc limba afrikaans. Se mai numesc buri.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu afrikanderi
BERI-BÉRI s. n. Boală provocată de lipsa vitaminei B1 din organism, caracterizată prin paralizii și infiltrații de serozitate în țesuturi; apare mai ales în Japonia și Asia orientală. – Fr. béribéri. Vezi definitia »
crug-cruguri s.n. (inv.) 1. Orbita a Lunii sau a unei planete. Expresie: crugul cerului (sau ceresc) = bolta cereasca. 2. Ciclu solar sau lunar. – Din rus., scr. krug Sursa este DEX'98, Ed. a II a !!! Vezi definitia »
iongărí, vb. IV (reg.) a curăți locul de lucru dintr-o mină. Vezi definitia »
AFRIKÁNDERI (‹ oland. Afrikaander) s. m. pl. Populație în Africa de Sud (în Transvaal și Orange), constituită din urmașii coloniștilor europeni (în special olandezi), stabiliți aici în sec. 17; de religie creștină (protestanți-calvini). Vorbesc limba afrikaans. Se mai numesc buri. Vezi definitia »
BUZUNĂRÍ, buzunăresc, vb. IV. Tranz. A fura cuiva ceva din buzunar. – Din buzunar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z