Definita cuvantului pirofilit
PIROFILÍT s. n. (Min.) este un mineral secundar (Al2Si4O10(OH)2) din grupa filosilicaților, destul de moale cu un număr de doar 3 pe scara Mohs și a fost format prin sedimentare acum 2,8 miliarde de ani. Pe de altă parte globurile, care au o structură fibroasă pe dinăuntru cu o carcasă sferică în jurul acesteia, sunt foarte dure și nu pot fi zgâriate, nici chiar de oțel.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu pirofilit
KASOLÍT s. n. (Min.) Silicat de plumb și de uraniu hidratat. – Din fr. kasolite. Vezi definitia »
smocotít, -ă, adj. (reg.; despre ugerul vacilor) din care a fost supt de tot laptele; secătuit. Vezi definitia »
CHAMOSIT (localit. Chamoison) s. n. Mineral din grupul cloritelor, care conține 42% oxid de fier. Are culoare verde pînă la neagră, luciu mat și se formează în mediile sărace în oxigen, în zonele litorale ale mărilor. Vezi definitia »
ÎNGURZÍT, -Ă, îngurziți, -te, adj. (Reg.) Strâns, adunat în crețuri (cu ajutorul unei sfori, al unei curelușe); încrețit2. – V. îngurzi. Vezi definitia »
AMONÍT, amoniți, s. m. (La pl.) Ordin de moluște cefalopode fosile, cu cochilia în formă de spirală împărțită în mai multe compartimente, care au trăit în paleozoic; (și la sg.) moluscă aparținând acestui ordin. – Din fr. ammonite. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z