Definita cuvantului agigea
AGIGEA, com. în jud. Constanța, pe țărmul Mării Negre, la gura canalului Dunăre-Marea Neagră (km 64,2). Ecluză. Port maritim. Stațiune balneoclimaterică. Sanatoriu de tuberculoză osteoarticulară. Rezervație de dune marine (25 ha). Stațiune de cercetări marine (înfiintață în 1926 de Ion Borcea).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu agigea
vântreá / vintreá (înv.) s. f., g.-d. art. vântrélei / vintrélei; pl. vântréle / vintréle, art. vântrélele / vintrélele Vezi definitia »
Externalizarea se referă la transferul integral sau parțial al funcțiilor unei organizații unui partener extern; este foarte des întâlnită în subcontractarea activităților ce nu sunt considerate strategice și esențiale respectivei organizații, ce nu fac parte din sfera activităților principale. Vezi definitia »
descrierea este modul de expunere sau o orera literara in care se prezinta un tablo de natura un colt din natura cu trasaturile sale caracteristice Vezi definitia »
CÍNCILEA, CÍNCEA num. ord. (Precedat de art. „al”, „a”: de obicei cu valoare adjectivală) Care se află între al patrulea și al șaselea. ◊ Expr. A fi a cincea roată la car (sau la căruță)= a se afla pe un plan cu totul secundar, a fi de prisos. – Cinci + le + a. Vezi definitia »
partea introductivă a unei hotărâri judecătorești Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z