Definita cuvantului agnita
AGNITA, oraș în jud. Sibiu, pe valea Hîrtibaciului; 13. 798 loc. (1991). Ind. piel. și încălț., textilă (conf. și tricotaje) și alim. Fabrică de mașini de cusut și tricotat. Stație de c. f. Menționat documentar pentru prima oară, în 1280. Declarat oraș în 1950. Fortificație țărănească din sec. 13, amplificată succesiv pînă în sec. 17; biserică (sec. 15 cu transformări ulterioare). Muzeu.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu agnita
REDATÁ, redatez, vb. I. Tranz. A data din nou, după corectarea unei erori de datare. – Re1- + data. Vezi definitia »
EXPERIMENTÁ, experimentez, vb. I. Tranz. A încerca, a verifica prin experiență. – Din fr. expérimenter, lat. experimentare. Vezi definitia »
BOICOTÁ vb. I. tr. A pune la index (un proprietar, un industriaș, o marfă etc.), a exercita un boicot. [< fr. boycotter, cf. Boycott – proprietar irlandez pus la index de englezi]. Vezi definitia »
binecuvîntá (binecuvîntéz, binecuvîntát), vb. – A blagoslovi. De la bine și cuvînta, compuși ca în gr. εὐλογείν, sl. blagosloviti, cf. lat. benedicere. În limbajul ecleziastic continuă să fie limpede compunerea; fapt pentru care se pot separa elementele sale, ca în fraza liturgică bine este cuvîntat cel ce vine întru numele Domnului.Der. binecuvîntare, s. f. (acțiunea, formula sau gestul de a binecuvînta); binecuvântător, adj. (care binecuvîntează). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z