Definita cuvantului agra
AGRA, oraș în India (Uttar Pradesh), re rîul Yamuna; 747,3 mii loc. (1981). Centru comercial, ind. (piel., încălț., textilă, alim.) și cultural. Nod de comunicații. Universitate. Capitală a Imp. Marilor Moguli (sec. 17-18). Monumente de artă; moschei celebre, palate; mausoleul Taj-Mahal (sec. 17).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu agra
ÎNCASTRÁ vb. I. tr. A înțepeni, a lega fix două corpuri (îmbucându-le unul în altul, în falțuri etc.) în așa fel încât să se împiedice orice mișcare de rotire sau de translație a lor. [Var. incastra vb. I. / < fr. encastrer, cf. it. incastrare]. Vezi definitia »
DEFIBRÁ vb. tr. 1. a desface, a transforma în fibre (un material). 2. a transforma lemnele în fibre pentru a obține pasta din care se fabrică hârtia sau plăcile fibrolemnoase. (< fr. défibrer) Vezi definitia »
ORCHESTRÁ, orchestrez, vb. I. Tranz. A aranja o bucată muzicală pentru a putea fi executată de orchestră. – Din fr. orchestrer. Vezi definitia »
MURMURÁ vb. I. tr., intr. a rosti cuvinte sau a intona o melodie încet, nedeslușit. II. intr. a susura. (< fr. murmurer) Vezi definitia »
aderá (adér, aderát), vb. – A se atașa, a se alătura, a se ralia. < Fr. adhérer.Der. (din fr.) aderent, adj.; aderență, s. f.; adeziune, s. f. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z