Definita cuvantului albert
ALBERT, Michael (1836-1893, n. Apold, jud. Mureș), scriitor german din Transilvania. Reprezentant al realismului poetic. Nuvele istorice („Domnul Lukas Seiler”) și din actualitatea timpului său („O casă burgheză”). Drame istorice („Ulrich von Hutten”). Poezii, eseuri.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu albert
PORTCÁRT, portcarturi, s. n. 1. Mic portofel în care se țin actele de identitate, cărțile de vizită. 2. Porthartă. – Din fr. porte-cartes. Vezi definitia »
START, starturi, s. n. Loc de plecare (marcat printr-o linie) într-o cursă sportivă. ◊ Expr. A se prezenta la start sau a lua startul = a lua parte la o întrecere sportivă. ♦ Momentul începerii unei curse sportive, indicat de starter. – Din engl. start. Vezi definitia »
RAPÓRT, (I) raporturi, (II) rapoarte, s. n. I. 1. Legătură între două sau mai multe persoane, obiecte, fenomene, noțiuni pe care gândirea omenească o poate constata și stabili; relație. ◊ Expr. În raport cu... = față de..., în comparație cu... Sub raportul (sau sub acest raport, sub diverse raporturi, sub toate raporturile) = din acest punct de vedere (sau din diverse puncte, din toate punctele de vedere, sub toate aspectele). 2. (Mai ales la pl.) Contact, legătură între mai multe persoane, instituții etc.; relație. 3. (Mat.) Câtul dintre două mărimi de același fel, exprimate în aceleași unități. 4. Relație (numerică) între două valori. II. 1. Comunicare scrisă sau orală făcută de cineva în fața unei adunări, a unei autorități etc., cuprinzând o relatare (oficială) asupra unei activități personale sau colective; textul acestei comunicări. 2. Scurtă prezentare orală asupra situației trupei făcută de un militar în fața superiorului său; ora, momentul când se face această prezentare. ◊ Expr. A se prezenta (sau a ieși, a fi scos) la raport = a se prezenta (sau a fi chemat) în fața unui superior pentru a-și susține o doleanță sau a răspunde pentru o greșeală săvârșită. III. (În sintagma) Casă (sau imobil) de raport = casă sau imobil cumpărat sau construit în vederea speculei. – Din fr. rapport. Vezi definitia »
ELIPÓRT s.n. Teren de dimensiuni reduse, amenajat pentru decolarea și aterizarea elicopterelor. [Var. heliport s.n. / < fr. héliport]. Vezi definitia »
IMPÓRT-EXPÓRT s. n. comerț de produse importate și exportate. (< fr. import-export) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z