Definita cuvantului alberti
ALBERTI, Leon Battisti (1404-1472), arhitect, pictor, sculptor și scriitor renascentist italian. A publicat primul tratat modern de pictură, în care preconizează tipul de perspectivă al Renașterii (perspectivă albertiană) și un tratat de arhitectură. Opere: Palatul Rucellai și fațada Bisericii Santa Maria Novella din Florența, Biserica San Francisco din Rimini. A scris o comedie în latină, iar în italiană eseuri filozofice-morale (tratatul „Despre familie”). Pentru vastele preocupări umaniste, considerat prototip al omului Renașterii.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu alberti
RALANTÍ s. n. 1. mers încetinit al unui motor cu ardere internă. 2. (cinem.) proiecție în care mișcările se efectuează cu o viteză mai redusă decât în realitate. (< fr. ralenti) Vezi definitia »
NICT(I)-/NICTAL(O)-/NICTO- elem. „noapte, nocturn”. (< fr. nyct/i/-, nyctal/o/-, nycto-, cf. gr. nyx, -ktos, nyktalos) Vezi definitia »
nemotí, nemotésc, vb. IV refl. (înv.) a se înrudi. Vezi definitia »
LÁCRIMA-CHRÍSTI s. n. vin alb ambrat, foarte limpede și puțin aromat, din regiunile Campaniei (Italia). ◊ varietate de viță de vie care produce acest vin. (< it. lacrima Christi) Vezi definitia »
povârtí, povârtésc, vb. IV (reg.) 1. (despre funii, sfori) a înfășura, a lega în jurul unui lemn, al unui par. 2. (înv.; în forma: povorti) a înclina, a apleca. 3. a doborî, a trânti. 4. (fig.) a merge pe ... Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z