Definita cuvantului alcaz
ALCAZ, Eugeniu (1808-1892, n. Iași), colonel român. Participant la mișcarea revoluționară de la 1848 din Moldova, partizan al Unirii Principatelor, colaborator apropiat al lui Kogălniceanu. Ministru de finanțe (1859, 1860). A înființat fabrica de postav de la Buhuși (1885).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu alcaz
JAZ, (2) jazuri, s. n. 1. Muzică ușoară (de dans), adesea cu caracter de improvizație, provenită din împletirea elementelor folclorice nord-americane (muzica populară a negrilor) cu muzica popoarelor europene, caracterizată printr-un ritm vioi, sincopat. 2. Orchestră formată de obicei din instrumente de suflat și de percuție care execută această muzică; jazband. [scris și: jazz] – Din fr., engl. jazz. Vezi definitia »
CEAPRÁZ, ceaprazuri, s. n. 1. Șiret, panglică sau ciucure de mătase sau de fir, cu care se împodobesc hainele (militare), draperiile, tapițeriile etc. 2. Poziția alternativă a dinților de ferestrău într-o parte și în alta, în afara planului pânzei, pentru a face mai ușoară tăierea materialului. 3. Călcător (III 1, 2). – Din tc. çapraz. Vezi definitia »
muraház, muraházi, s.m. (înv.) înalt demnitar, plenipotențiar. Vezi definitia »
homeáz s.m. (reg.) buruiană cu frunze ca ale scaietelui și cu bobițe galbene pe lujer. Vezi definitia »
BIOGÁZ s.n. Gaz rezultat în urma procesului de descompunere a substanțelor organice. [< germ. Biogas]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z