Definita cuvantului alexandria
ALEXANDRIA, roman popular. Scris în Egiptul elenistic (c. sec. 3 î. Hr.) și atribuit istoricului Callisthenes, evocă, apelînd adesea la elemente miraculoase, fantastice, războaiele lui Alexandru Macedon. Răspîndit în toată Europa, A. a pătruns în literatura română printr-o traducere în slavona sîrbo-croată. Această versiune stă la baza primei prelucrări românești cunoscute, datînd din a doua jumătate a sec. 16 și păstrată în cópii manuscrise, în toate provinciile românești. Elemente din A. au intrat în folclor (colinde, orații etc.) și în onomastica populară.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu alexandria
AHAIA 1. Denumirea antică a ținutului din Grecia situat în N Peloponesului, extinsă în sec. 2 î. Hr. și asupra Greciei centrale și de S. 2. Prov. romană creată în anul 27 d. Hr. de August. 3. Principat latin, fondat de cruciați în Pelopones (sec. 13-15), numit și Principatul de Morea. Vezi definitia »
COLORIÁ vb. tr. a colora (desene, imagini, fotografii); a aplica o culoare. (<fr. colorier) Vezi definitia »
RECOPIÁ, recopiez, vb. I. Tranz. A copia din nou un text, un act etc.; a scoate o nouă copie. [Pr.: -pi-a] – Din fr. recopier. Vezi definitia »
ZINCOGRAFIÁ vb. tr. a reproduce imagini, desene cu ajutorul zincografiei. (< fr. zincographier) Vezi definitia »
DEFOLIÁ, defoliez, vb. I. Tranz. A provoca uscarea și căderea frunzelor cu ajutorul substanțelor chimice în vederea grăbirii coacerii și mecanizării lucrărilor de recoltare; a desfrunzi. [Pr.: -li-a] – Din lat. defoliare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z