Definita cuvantului contaminare
CONTAMINÁRE, contaminări, s. f. Acțiunea de a (se) contamina și rezultatul ei. – V. contamina.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu contaminare
SUBAPRECIÉRE s.f. Acțiunea de a subaprecia și rezultatul ei; subevaluare, neprețuire. [Pron. -ci-e-. / < subaprecia]. Vezi definitia »
OSMOREGLÁRE s. f. autoreglare a presiunii osmotice din celulele sau țesuturile organismelor vii. (după fr. osmoréglage) Vezi definitia »
COMASÁRE s.f. Acțiunea de a comasa și rezultatul ei. [< comasa]. Vezi definitia »
CHEOTOÁRE, cheotori, s. f. 1. Mic ochi de ață, de șiret, de stofă etc. la un obiect de îmbrăcăminte, prin care se petrece nasturele pentru a încheia obiectul. 2. Tăietura din partea stângă (sau dreaptă) a reverului unei haine (bărbătești); butonieră. 3. (Pop.) Loc unde se împreună bârnele la colțurile caselor. [Pr.: che-o-Var.: cheutoáre, chiotoáre s. f.] – Lat. *clautoria (< *clautus = clavutus). Vezi definitia »
REVOCÁRE, revocări, s. f. 1. Acțiunea de a revoca și rezultatul ei; revocație. 2. (Jur.) Desfacere unilaterală a unui act prin manifestarea de voință a persoanei care l-a făcut. ♦ Desfacere a unui act juridic în cazurile prevăzute de lege. 3. Act prin care organul de stat competent hotărăște încetarea calității sale de membru într-un organ ales. ♦ Retragere de către alegători a mandatului încredințat unei persoane de a-i reprezenta în organele de conducere ale statului. – V. revoca. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z