Definita cuvantului alfieri
ALFIERI, Vittorio (1749-1803), poet și dramaturg italian. Creator al tragediei clasice italiene („Saul”, „Agamennon”, „Oreste”. Precursor al romantismului. Și-a exprimat împotrivirea față de tiranie și absolutism, influențînd formarea conștiinței naționale. Comedii, epigrame, satire.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu alfieri
șăngărí, șăngărésc, vb. IV refl. (reg.) a se îmbolnăvi de șancru. Vezi definitia »
ARDAȘIR I, rege al Persiei (226-241) din familia Sasan. S-a răsculat împotriva autorității statului part, l-a înfrînt pe Artabanos, ultimul rege arsacid, și a întemeiat dinastia Sasanizilor. Vezi definitia »
a face cuiva pardesiu de scânduri expr. a ucide pe cineva. Vezi definitia »
OPĂRÍ, opăresc, vb. IV. 1. Tranz. A turna peste ceva un lichid clocotit (apă, leșie, lapte etc.) pentru a spăla, a curăța de coajă, a găti etc. ♦ Tranz. și refl. A provoca sau a căpăta arsuri, turnând sau vărsând apă clocotită sau alt lichid foarte fierbinte; a (se) arde. 2. Refl. (Mai ales despre copiii mici) A face răni și iritații în unele părți ale corpului, mai ales la încheieturi, din cauza transpirației, a urinei etc. 3. Refl. (Reg.; despre mălai, făină, plante uscate) A se încinge, alterându-se. 4. Refl. (Despre plante) A se ofili, a se veșteji (din cauza căldurii); a se măna din cauza soarelui prea fierbinte apărut după ploaie. – Din bg. oparja, scr. opariti. Vezi definitia »
BOGLARI (‹ magh.) s. m. pl. Plantă erbacee, foarte toxică, din familia ranunculaceelor, anuală sau bienală, înaltă de 20-50 cm, cu flori mici, galbene, dispuse pe un receptacul conic, răspîndită în locuri mocirloase (Ranunculus sceleratus). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z