Definita cuvantului alhambra
ALHAMBRA, fortăreață și palat al suveranilor mauri din Granada (Spania). Construită în mai multe etape (sec. 13-14); capodoperă a arhitecturii musulmane, cu vestite curți interioare („Curtea leilor”, „Curtea cu mirți”).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu alhambra
Prajitura sau placinta (in Moldova) Vezi definitia »
CEPTURA, com. în jud. Prahova; 5.613 loc. (1991). Expl. petroliere și de lignit. Centru viticol. Reșed. com. este satul Ceptura de Jos. Vestigii arheologice ce atestă o perioadă îndelungată de locuire (milen. 3 î. Hr.sec. 1 d. Hr.). Vezi definitia »
cățărá (cáțăr, cățărát), vb.1. A se sui, agățîndu-se, pe un loc înalt. – 2. A (se) cocoța. – Var. acățăra. Origine necunoscută. Schuchardt, ZRPh., XXVIII, 41 și DAR consideră contaminare a lui acăța cu bg. katerjă se „a se cățăra”. Capidan, Dacor., VII, 129, sugerează alb. katsaroj; cf. și bg. kacvam „a se cocoța”, katerica „veveriță”, și ngr. ϰαντζαρώνω „a se cățăra”. Este posibil ca asemănarea să se datoreze unei intenții expresive comune. Var. prezintă o contaminare evidentă cu acăța.Der. (a)cățător, adj. (care se cațără); cățărătoare, s. f. (ciocănitoare, Picus major). Vezi definitia »
ASTRA, revistă politică-socială-culturală județeană. Apare, din 1966, lunar, la Brașov. Vezi definitia »
PUDRÁ vb. I. tr., refl. a(-și) da cu pudră. II. tr. a acoperi cu un strat de zahăr pudră. ◊ a presăra un medicament sub formă de praf pe suprafața pielii. (< fr. poudrer) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z