Definita cuvantului alleppey
ALLEPPEY, oraș în S Indiei (Kerala), port pe Coasta Malabar a M. Arabiei; 169,9 mii loc. (1981). Covoare, ulei de cocos. Export de lemn, copra, cauciuc.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu alleppey
BRADLEY [brædli], Francis Herbert (1846-1924), filozof englez. Fondator al neohegelianismului englez numit „monism absolut”. A formulat teza absolutului necontradictoriu și sustras gîndirii, ca experiență atotcuprinzătoare („Studii etice”, „Principiile logicii”, „Aparență și realitate”). Vezi definitia »
ROBEY1. Denumire a unui magazin virtual (online) din România care funcționează pe internet. 2. Este frecvent asociat cu numele producătorului de soft Avelier al cărui produs Avelier Start Shop este găzduit în cadrul acestui magazin virtual. Vezi definitia »
CHAILLEY [șaié], Jacques (1910-1999), muzicolog, compozitor și dirijor francez. Elev al Nadiei Boulanger. o operă („Doamna cu licornul”), balete, muzică simfonică și de scenă. Studii despre muzica greacă și a ev. med. („Istoria muzicii evului mediu”). Vezi definitia »
BRADLEY [brædli], Omar N(elson) (1893-1981), general american. A comandat corpul de armată american în campania din Africa de Nord (1943) și, în același an, a participat la debarcarea Aliaților în Sicilia. La comanda Grupului 12 Armate a participat la debarcarea din Normandia (iun. 1944), apoi a înaintat din Franța pînă în Cehoslovacia. Șef al Marelui Stat Major (1948-1949). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z