Definita cuvantului alleppey
ALLEPPEY, oraș în S Indiei (Kerala), port pe Coasta Malabar a M. Arabiei; 169,9 mii loc. (1981). Covoare, ulei de cocos. Export de lemn, copra, cauciuc.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu alleppey
CHAILLEY [șaié], Jacques (1910-1999), muzicolog, compozitor și dirijor francez. Elev al Nadiei Boulanger. o operă („Doamna cu licornul”), balete, muzică simfonică și de scenă. Studii despre muzica greacă și a ev. med. („Istoria muzicii evului mediu”). Vezi definitia »
BODLEY [bɔdli], Sir Thomas (1545-1613), diplomat și bibliofil englez. Întemeietorul bibliotecii de la Oxford, care-i poartă numele (deschisă în 1602). Vezi definitia »
white poney expr. (tox.) cocaină. Vezi definitia »
ROBEY1. Denumire a unui magazin virtual (online) din România care funcționează pe internet. 2. Este frecvent asociat cu numele producătorului de soft Avelier al cărui produs Avelier Start Shop este găzduit în cadrul acestui magazin virtual. Vezi definitia »
BENFEY [bénfai], Theodor (1809-1881), orientalist și filolog german. A tradus „Panciatantra” și a lansat teoria originii indiene a tuturor povestirilor și basmelor, care ar fi migrat apoi spre apus, în Europa. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z