Definita cuvantului alvarez
ALVAREZ [ælvərez], Luis Walter (1911-1988), fizician american. Prof. la Univ. California (Berkeley). A studiat particulele elementare, descoperind un număr de stări de rezonanță. A construit primul accelerator liniar de protoni și a perfecționat camera cu bule de hidrogen. Premiul Nobel (1968).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu alvarez
FILOPORTUGHÉZ, -Ă adj., s. m. f. prieten, admirator al portughezilor. (< it. filoportughese) Vezi definitia »
LIBANÉZ, -Ă, libanezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Libanului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Libanului sau populației lui, privitor ia Liban sau la populația lui. – Liban (n. pr.) + suf. -ez. Cf. fr. libanais, it. libanese. Vezi definitia »
SUDANÉZ, -Ă, sudanezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Sudanului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Sudanului sau sudanezilor (1), privitor la Sudan sau la Sudanezi. – Din fr. soudanais. Vezi definitia »
NEERLANDÉZ, -Ă, neerlandezi, -e, adj. (Rar) Olandez. ♦ (Sustantivat, f.) Limbă vorbită de olandezi și de flamanzi. – Din fr. néerlandais. Vezi definitia »
GABONÉZ, -Ă, gabonézi, -e, s.m. și f., adj. ~ Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z