Definita cuvantului amenhotep
AMENHOTEP (AMENOPHIS), numele a patru faraoni ai Egiptului Antic din dinastia 18. Mai importanți: 1. A. III (c. 1400-1362 î. Hr.), ultimul mare faraon al Regatului Mijlociu, inițiatorul a numeroase construcții la Karnak și Teba (Coloșii lui Memnon). 2. A. IV Ehnaton (c. 1361-1340 î. Hr.), soțul Nefertitei și tatăl lui Tutankhamon. A efectuat o importantă reformă religioasă, înlocuind cultul lui Amon-Ra cu cel monoteist al lui Aton. A mutat capitala de la Teba la Akhetaton (Amarna), noul oraș construit de el.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu amenhotep
GREP s.n. Grepfrut. [Pl. -uri. / < grepfrut]. Vezi definitia »
JULÉP s. n. 1. soluție de gumă arabică în apă, în care se amestecă un medicament activ. 2. băutură din whisky sau coniac și zahăr, aromată, care se toarnă peste bucățele de gheață și se garnisește cu mentă. (< fr. julep) Vezi definitia »
hep1, interj. (reg.) 1. Strigăt de goană al vânătorilor. 2. Strigăt al pădurarilor. Vezi definitia »
GELÉP, gelepi, s. m. Negustor oriental din evul mediu care cumpăra vite din Țările Române spre a le vinde la Constantinopol. – Din tc. celep. Vezi definitia »
Crep, crepuri – așa sunt denumite în zona Brașov jgheaburile făcute din ciment pentru adăpatul vitelor; dar și pentru alte nevoi ale casei. Etimologie necunoscută (ar putea veni din germanul vulgar „krepieren” = a crăpa) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z