Definita cuvantului amfion
AMFION (în mitologia greacă), fiul lui Zeus, și al Antiopei. Avea o liră fermecată, primită în dar de la Hermes, la acordurile căreia pînă și pietrele se puneau, vrăjite, în mișcare.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu amfion
ciblón, cibloáne, s.n. (reg.) unealtă de zidărie. Vezi definitia »
MICROSIÓN, microsioane, adj., s. n. (Disc muzical de calitate superioară) care are șanțul de înregistrare extrem de fin și care permite înregistrări și audiții de lungă durată. [Pr.: -si-on] – Din fr. microsillon. Vezi definitia »
FAETÓN, faetoane, s. n. 1. Trăsură înaltă, ușoară, cu patru roți și cu capotă pentru scaunul din față, putând transporta 6-8 persoane. 2. Vehicul ușor, cu două roti, pe arcuri, cu o singură banchetă pentru persoane, tras de un cal; șaretă. [Pr.: -fa-e-] – Din fr. phaéton. Vezi definitia »
APȘERON, pen. în Azerbaidjan (C.S.I.), la E de M-ții Caucaz, care înaintează în M. Caspică pe o lungime de 60 km; lățime max.: 30 km; supr. c. 1.036 km2. Expl. de petrol, gaze naturale, cupru, zinc, pirită, sare. Pe coasta de SV, orașul Baku. Vezi definitia »
ELECTROBETÓN s. n. beton armat turnat pe timp friguros și încălzit electric prin intermediul armăturii lui. (< fr. électrobéton) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z