Definita cuvantului amyot
AMYOT, Jacques (1513-1593), umanist francez. Episcop de Auxerre. Prin traducerile sale din Plutarh („Viețile paralele”), Longus și Heliodor, a fost unul dintre creatorii prozei sec. 16 în Franța.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu amyot
PIVÓT I. s. n. 1. piesă metalică rotunjită la capăt, care susține un corp solid și îl ajută să se rotească; capăt al axului unui sistem tehnic care se sprijină pe lagăr. ◊ cui conic introdus în canalul unui dinte pentru a susține coroana. 2. (fig.) centru, punct de sprijin esențial. ◊ întoarcere pe un picior la baschet pentru a se plasa cu spatele spre adversarul atacant. 3. rădăcină în formă de fus fără ramificații. II. s. m. jucător (înalt) care acționează ca vârf de atac, la baschet sub panoul advers, iar la handbal în semicercul de șase metri. (< fr. pivot) Vezi definitia »
smócot2, smócote, s.n. (reg.) zgomot produs de suptul lacom al vițelului; smocotit, smocoteală. Vezi definitia »
STRĂNEPÓT, -OÁTĂ, strănepoți, -oate, subst. 1. S. m. și f. Copil al nepotului sau al nepoatei de fiu sau de fiică, considerat în raport cu străbunii (2) lui; copil al nepotului de frate sau de soră, considerat în raport cu părinții unchilor și mătușilor lui. 2. S. m. pl. Urmași, descendenți. – Stră- + nepot. Vezi definitia »
BOICÓT s. n. mijloc de constrângere constând în întreruperea organizată a relațiilor economice, politice etc. cu o țară, cu o întreprindere etc., în semn de protest. (< fr. boycott) Vezi definitia »
MICROFÓT s.n. Imagine obținută prin microfotografiere. [< germ. Mikrophot]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z