Definita cuvantului anderson
ANDERSON [ændrsnə], Lindsay (1923-1994), regizor britanic. A înnoit teatrul și filmul englezesc, fiind reprezentant al „tinerilor furioși” ai anilor ’60; principal teoretician al mișcării „Free cinema”, caracterizată prin anticonformismul viziunii artistice („Viață sportivă”, „Dacă ...”, „Oh, norocosule!”).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu anderson
CRUȘÓN s.n. Băutură rece preparată într-un bol mare (numită în engl. chiar bowl, în germ. Bowle), din diferite fructe puse la macerat cu zahăr și alcool (lichior, rachiu, coniac), la care se adaugă, înainte a a fi servită, vin, vin spumant sau șampanie; din fr. cruchon (= vas de lut sau gresie cu două toarte). Vezi definitia »
ANANTAPODOTÓN s. n. anacolut în care din două elemente corelative ale unei expresii alternative lipsește unul sau este înlocuit. (< fr. anantapodotone) Vezi definitia »
NAVIFÓN s.n. Aparat telefonic, de construcție specială, folosit la bordul navelor. [Cf. engl. naviphone]. Vezi definitia »
ȘOȘÓN s.m. Încălțăminte de iarnă făcută din postav sau din cauciuc, care se poartă peste pantofi. ♦ Pantof de casă făcut din pâslă. [< fr. chausson]. Vezi definitia »
COMBINEZÓN s. n. 1. obiect de îmbrăcăminte femeiască, care acoperă corpul de la umeri până la genunchi; furou. 2. salopetă. ( Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z