Definita cuvantului andrășești
ANDRĂȘEȘTI, com. în jud. Ialomița; 2.254 loc. (1991). Stație de c. f.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu andrășești
BOGDĂNEȘTI, com. în jud. Bacău, pe Oituz; 2.595 loc. (1991). Centru pomicol. 2. Com. în jud. Suceava, pe Rîșca; 3.953 loc. (1991). 3. Com. în jud. Vaslui; 3.165 loc. (1991). Vezi definitia »
BĂCEȘTI, com. în jud. Vaslui, pe Bîrlad; 4.009 loc. (1991). Stație de c. f. Vezi definitia »
PÁȘTI s. m. 1. Sărbătoare religioasă celebrată de creștini în amintirea învierii lui Hristos, iar de evrei în amintirea ieșirii lor din Egipt, sub conducerea lui Moise. ◊ Expr. Nu e în toate zilele Paști sau o dată pe an e Paști = nu se petrec în fiecare zi evenimente deosebite. Din an în Paști sau din joi în Paști, din Paști în Crăciun = foarte rar, la intervale mari de timp. La Paștile cailor (sau calului) = niciodată. 2. Pâine sfințită, care se împarte la biserică în ziua de Paști (1); pască. [Var.: Páște s. n.] – Lat. pascha, -ae. Vezi definitia »
CONFÉTI s. f. pl. bucățele de hârtie (de diferite culori) mici și rotunde care se împrăștie la baluri sau la petreceri. (< it., fr. confetti) Vezi definitia »
revestí, revestésc, vb. IV (înv.) 1. a îmbrăca. 2. a lua o formă, un chip. 3. a acorda o funcție, a învesti. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z