Definita cuvantului andree
ANDRÉE, Salomon Auguste (1854-1897), inginer și explorator polar suedez. În 1882, a întreprins o călătorie în Arh. Spitsbergen, iar în 1897 efectuează prima încercare de survol cu balonul a Polului Nord, în cursul căruia membrii expediției și-au pierdut viața.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu andree
PANTÉE adj.f. Care reunește atribuțiile sau caracterele mai multor divinități. [< fr. panthée]. Vezi definitia »
CIPERACÉE s. f. pl. familie de plante erbacee monocotiledonate, pe terenuri mlăștinoase: rogoz, pipirig, papură. (< fr. cypéracées) Vezi definitia »
BORAGINACÉE, boraginacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee, cu tulpinile și frunzele acoperite cu peri, cu flori constituite în inflorescențe și cu fructele formate din patru nucule cu câte o sămânță; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. – Din fr. borraginacées. Vezi definitia »
VANDÉE s.f. Focar de rebeliuni contrarevoluționare în timpul războaielor civile. [Pron. -de-e. / < Vendée – ținut în Franța]. Vezi definitia »
BORDÉE s.f. 1. Ansamblul tunurilor de pe o navă. ♦ Cantitatea de proiectile pe care o poate arunca o dată artileria unei nave. ♦ (Rar) Totalitatea oamenilor din echipajul unei nave care servesc într-o anumită parte a bordului. 2. Drum parcurs de o navă (mai ales cu pânze) fără să vireze la bord (având vântul din același bord). [Pron. -de-e. / < fr. bordée, cf. bord – bord]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z