Definita cuvantului andrić
ANDRIĆ [ándrici], Ivo (1892-1975), scriitor și diplomat iugoslav. Povestiri și nuvele („Curtea blestemată”). Romane de analiză bazată pe o riguroasă documentație istorică, avînd ca fundal lumea pitorească a Bosniei („E un pod pe Drina”, „Cronica din Travnik”). Premiul Nobel (1961).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu andrić
STOMATOLÓGIC, -Ă, stomatologici, -ce, adj. Care se referă la stomatologie, care aparține stomatologiei. – Din fr. stomatologique. Vezi definitia »
FÂSTẤC s. m. v. fistic. Vezi definitia »
spasmológic, spasmológică, adj. (înv.) care se manifestă prin spasme, prin convulsii; spasmodic, convulsiv. Vezi definitia »
TÓPIC, -Ă, topici, -ce, s. f., s. n., adj. I. S. f. 1. (Lingv.) Ordinea cuvintelor în propoziție sau a propozițiilor în frază. ♦ Parte a sintaxei sau a stilisticii care se ocupă cu studiul ordinii cuvintelor în propoziție și a propozițiilor în frază. 2. (La pl.; în retorica antică) Argumente de natură generală, aplicabile în toate cazurile analoage; locuri comune. II. Adj. 1. Care aparține topicii (I), privitor la topică. 2. (Despre nume) Care denumește locuri, localități. III. S. n., adj. (Medicament) aplicat local, extern. – Din fr. topique, it. topica. Vezi definitia »
STUDENȚÉSC, -EÁSCĂ adj. De student, al studenților. [Cf. it. studentesco]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z