Definita cuvantului anguilla
ANGUILLA [anghiλa; egl. ænguilə], ins. vulcanică în Antilele Mici, în M. Caraibilor, la E de ins. Puerto Rico; 96 mii km2; 6,7 mii loc. (1988). Centru ad-tiv: The Valley. Bumbac, trestie de zahăr, ananas. Descoperită de Columb în 1493, devine în 1650 posesiune engleză, administrată pînă în 1971 în comun cu ins. St. Kitts / Cristopher și Nevis. Potrivit constituției din 1976, A. este un terit. autonom administrat de Marea Britanie.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu anguilla
TÍPULA s. f. țânțar foarte mare, cu o largă răspândire pe glob, în locuri umede sau umbroase și a cărei larvă produce pagube în grădini. (< fr. tipule, lat. tippula, păianjen-de-apă) Vezi definitia »
pula în gură Vezi definitia »
CHINGOLA, oraș în N Zambiei centrale; 194,4 mii loc. (1988). Nod de comunicații. Mare centru de expl. și prelucrarea cuprului. Colegiu tehnic. Vezi definitia »
LEGISLÁ vb. I. tr. (Rar) A face legi. [< legislație]. Vezi definitia »
CONTROLÁ vb. I. tr. 1. A exercita un control, a supune controlului. 2. tr. A domina, a supune, a ține sub control. 3. refl. (Despre oameni) A-și stăpâni gesturile, mișcările. [< fr. contrôler]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z