Definita cuvantului antonescu
ANTONESCU, Petre (1873-1965, n. Rîmnicu Sărat), arhitect român. Acad. (1945), prof. univ. la București. Construcții în stil eclectic, în care elemente ale stilului internațional (portale romanice sau renascentiste, coloane, console) se îmbină cu cele tradiționale românești, cum sînt brîiele în torsadă, chenarele moldovenești (Primăria Capitalei, Primăria din Craiova, Banca de Investiții). În spiritul arhitecturii moderne, a conceput clădirea Facultății de Drept din București.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu antonescu
ANGELESCU, Paul (1872-1949, n. Iași), general și om politic român. A comandat Divizia XV („Divizia de oțel”) în luptele de la Mărășești; ministru de Război (1927-1928 și 1934-1937). Vezi definitia »
BAIULESCU, Ion (Ioan) (1852-1911, n. Brașov), inginer constructor. Contribuții la dezvoltarea construcțiilor feroviare din România. A colaborat la construirea (1881) liniei ferate Buzău-Mărășești, proiectată și executată de constructori români. Vezi definitia »
cu muci la nas Vezi definitia »
RETARDAT-cu IQ subunitar Vezi definitia »
Cu cel mult trei diferentieri specifice. Este un termen din genetica(biologie) care se refera la diferentierile dintre tulpinile plantelor/bacteriilor(drojdiilor).De exemplu: drojdiile care au mai mult de trei diferentieri nu sunt conspecifice. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z