Definita cuvantului antonioni
ANTONIONI, Michelangelo (1921-2007, n. Ferrara), regizor și scenarist italian de film. Dramele sale abordează tema alienării omului în societatea contemporană („Aventura”, „Noaptea”, „Deșertul roșu”, „Blow-up”, „Profesiunea: reporter”, „Identificarea unei femei”).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu antonioni
SURVENÍ vb. IV. intr. A se întâmpla pe neașteptate. ♦ A avea loc, a se petrece între timp. [P.i. survín. / < fr. survenir]. Vezi definitia »
PARVENÍ vb. intr. 1. a se ridica, a ajunge la o situație materială sau socială bună fără a avea merite deosebite și folosind mijloace necinstite; a se îmbogăți. 2. a-și atinge scopul, a reuși, a izbuti. 3. (despre știri, scrisori etc.) a ajunge (la destinație). (< fr. parvenir) Vezi definitia »
OMENÍ, omenesc, vb. IV. Tranz. 1. (Pop.) A primi pe cineva în mod ospitalier; a ospăta, a cinsti. ♦ Refl. A se ospăta. 2. A cinsti, a onora, a slăvi. – Din om. Vezi definitia »
CISTERCIÉNI I. s. m. pl. ordin de călugări benedictini din Franța, din sec. XI, care au jucat un rol deosebit în colportarea formelor arhitectonice ale goticului timpuriu, suprimând la biserici turnurile, portalurile, sculpturile și vitraliile pictate. II. adj. care aparține ordinului cistercienilor (I). (< fr. cisterciens) Vezi definitia »
ANDRIEȘENI, com. în jud. Iași; 4.582 loc. (1991). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z