Definita cuvantului apelles
APELLES (a doua jumătate a sec. 4 î. Hr.), pictor grec. Portretistul lui Filip II și al lui Alexandru Macedon.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu apelles
proces de descompunere chimică intensă (îndeosebi prin hidroliză) care se desfăsoară în climatul ecuatorial; este caracterizat prin înlăturarea bazelor si silicei si formarea în situ a oxizilor de fier si aluminiu; dă în final scoar a de alterare groasă de tip allite, laterite. Sinonime: lateritizare, feralitizare, latosolizare (după â??M. Ielenicz si colaboratori, 1999, Dic ionar de Geografie Fizică, Editura Corint, Bucurestiâ??). Vezi definitia »
ATTALIATES, Mihail (sec. 11), om politic și cronicar bizantin, „Istoria” sa cuprinde perioada anilor 1034-1079, cu referiri și la istoria României. Vezi definitia »
ARLES, oraș în SE Franței (Provence), port. pe stg. Ronului, la NV de Marsilia, unit printr-un canal navigabil cu M. Mediterană; 52,5 mii loc. (1982, cu suburbiile). Ind. chimică, a hîrtiei, prelucrarea metalelor. Șantiere navale. Vestigii romane (amfiteatru cu 20.000 locuri, ruinele palatului lui Constantin etc.). Catedrală (sec. 12), capodoperă a artei romanice. Muzeu de artă. Între 933 și 1246, capitala regatului omonim. Vezi definitia »
GALLES v. prince de galles. [DEX '98] Vezi definitia »
CÓRTES s.n. Parlament în Spania și Portugalia. [Pl. -suri. / < sp., fr. cortès]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z