Definita cuvantului appollinaire
APPOLLINAIRE [apolinér], Guillaume (pseud. lui Wilhelm Apollinaris de Kostrowitski) (1880-1918), poet și critic de artă francez. Precursor al suprarealismului și promotor al cubismului. Poezia lui, caracterizată prin lirismul și suplețea expresiei, magia muzicală a versului, varietatea tonurilor și căutărilor formale („Alcooluri”, „Caligrame”) a influențat considerabil dezvoltarea liricii moderne europene.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu appollinaire
SALUTÁRE s.f. Acțiunea, faptul de a saluta; formulă, termen de salut; salut. ♦ (la pl.) expresie de politețe transmisă prin scris sau prin cineva unei persoane. [< saluta]. Vezi definitia »
RECOMBINÁRE s.f. Acțiunea de a recombina și rezultatul ei. ♦ (Fiz.) Neutralizare reciprocă a particulelor cu sarcină electrică de semn contrar; recombinație. ◊ Recombinare genetică = schimb de material genetic între bacterii. [< recombina]. Vezi definitia »
MÁRE2, mări, s. f. Nume generic dat vastelor întinderi de apă stătătoare, adânci și sărate, de pe suprafața Pământului, care de obicei sunt unite cu oceanul printr-o strâmtoare; parte a oceanului de lângă țărm; p. ext. ocean. ◊ Expr. Marea cu sarea = mult, totul; imposibilul. A vântura mări și țări = a călători mult. A încerca marea cu degetul = a face o încercare, chiar dacă șansele de reușită sunt minime. Peste (nouă) mări și (nouă) țări = foarte departe. ♦ Fig. Suprafață vastă; întindere mare; imensitate. ♦ Fig. Mulțime (nesfârșită), cantitate foarte mare. – Lat. mare, -is. Vezi definitia »
LEGALIZÁRE s.f. Acțiunea de a legaliza și rezultatul ei. ♦ (Jur.) Atestare de către notariatul de stat a autenticității semnăturii de pe un act sau a conformității unei copii, a unei traduceri cu originalul etc. [< legaliza]. Vezi definitia »
BLAZÁRE s. f. Faptul de a (se) blaza. - V. blaza. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z